Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Boussu
Kasteel

Renovatie poortgebouw

Het kasteel van Boussu werd gebouwd in de 10e eeuw. Doorheen de jaren werd het kasteel verschillende malen vernield door oorlogen, en weer opgebouwd. In 1810 werd het kasteel volledig afgebroken, met uitzondering van het poortgebouw.

De ruïnes van de ingang van dit poortgebouw zijn de enige architecturale overblijfselen die nu nog te zien zijn. Deze ruïnes werden gerenoveerd en gerestaureerd. Samen met het poortgebouw werd ook de toegangslaan vernieuwd.


De maasroosters met poedercoating in antraciet gaan harmonieus samen met het buitenschrijnwerk.

Brede kanalen met roestvrij stalen maasroosters zorgen er voor dat regenwater vlot afgevoerd wordt op deze toegangslaan. De maasroosters werden voorzien van een duurzame en kwalitatieve coating. In dit project is gekozen voor de kleur antraciet. De tint van de roosters ligt in de lijn van de kleur van het buitenschrijnwerk. Dankzij de keuze voor een lichte verharding ontstaat er een mooi contrast met de gecoate roosters.

Andere referenties