Het concept

Landschapsontwikkeling of stadskernhernieuwing zijn woorden die geassocieerd worden met Urban Design. Hieronder vallen onder andere het vernieuwen van stadscentra, openbare pleinen, markten,... Een groeiende trend die overduidelijk merkbaar is. Steeds meer steden schenken aandacht aan een leefbare, maar ook esthetisch verantwoorde stad. Door deze stadskernhernieuwing proberen steden bijkomende handelszaken aan te trekken & te ondersteunen, aantrekkelijke winkelstraten te creëren, woongebieden op te waarderen, etc.

Bij het uitwerken van plannen voor dergelijke projecten dient rekening gehouden te worden met omgevingsomstandigheden (water in de nabijheid, bestaande gebouwen, niveauverschillen, andere stijlelementen,...). Los daarvan is het voor een architect belangrijk om een persoonlijke touch aan zijn ontwerp te kunnen geven.

De afwatering in publieke ruimtes dient niet lichtzinnig opgenomen te worden. Men wil uiteraard niet dat de straten blank komen te staan. Afvoerkanalen (ook wel ACO Drain of Aquadrains genoemd) kunnen hier de oplossing zijn. Naast het functionele aspect van zo’n afvoergoot speelt ook het esthetische aspect een grote rol in deze projecten. Op deze manier kan afwatering zelfs een meerwaarde betekenen in plaats van een noodzakelijk kwaad.

ACO heeft in het gamma een hele reeks producten die hiervoor in aanmerking komen. We hebben de gepersonaliseerde roosters waarin logo’s, symbolen, namen van gemeenten verwerkt kunnen worden. Deze roosters kunnen voorzien worden in gietijzer, cortenstaal of roestvrij staal. Indien gewenst kan er een coating met een kleur naar keuze voorzien worden. Uiteraard zijn er ook standaard designroosters die perfect kunnen passen in uw ontwerp!