Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

ACO Drain® Multiline met Seal in technologie - geïntegreerde lippendichting

ACO is een pionier en heeft altijd de nieuwe standaard gezet. Ook nu komt ACO weer met een innovatie op de markt van de lijnafwatering. Deze nieuwe generatie kanalen wordt standaard geleverd met Seal in technologie, belastingsklasse A 15 tot E 600 kN, met ingebouwd verval 1-10 en brengt het beste van 40 jaar innovatie samen: polyesterbeton, randbescherming, V-doorsnede en waterdichtheid. Deze standaard vormt een gebruiksklare, duurzame oplossing met een eenvoudige installatie en excellente prestaties.

De unieke combinatie van ACO polyesterbeton en geïntegreerde EPDM-afdichting vormt het eerste volledig dichte lijnafwateringssysteem dat aan de eisen van EN 1433 voldoet zonder af te hoeven kitten.


De nieuwe standaard voor de toekomst van ACO : ACO Drain® Multiline Seal in.

Waterdichtheid getest voor maximale betrouwbaarheid

Bij traditionele lijnafwateringssystemen kan water weglekken als de stootvoegen niet zijn afgekit na plaatsing van de kanalen. Zo zal een deel van het water ongecontroleerd en ongemerkt het afwateringssysteem verlaten. Dit wegsijpelende water verdwijnt in de bodem op plaatsen waar dit niet gewenst is, zonder de beoogde regenwaterbehandeling. Het nieuwe ACO kanaal zorgt ervoor dat al het regenwater zoals gewenst wordt afgevoerd. Dit wordt bevestigd door de lange duurtesten uitgevoerd door het IKT (Instituut voor ondergrondse infrastructuur). Het onderzoek bevestigt een permanente dichtheid van het afwateringssysteem tot 72 uur na 500.000 belastingscycli.

Waterdichte kanaallijn = kanaalverbinding met lippendichting + waterdicht materiaal

Robuust kanaal

De verbeterde wandconstructie maakt het kanaallichaam robuuster. Dit wordt weerspiegeld in de geoptimaliseerde toepassingsgerichte inbouwaanbevelingen. De betonkwaliteit kan voor de belastingsklassen A-C worden gereduceerd tot C 12/15.

Verbeterde zelfreiniging

De zelfreinigende functie is nog krachtiger dankzij de V-doorsnede, de platte overgangen tussen de kanaalaansluitingen en het gladde oppervlak van het ACO polyesterbeton.

Bewezen eenvoudige handling

De ACO polyesterbetonnen producten zijn lichter dan de traditionele betonproducten en bezitten toch dezelfde belastbaarheid; een belangrijk voordeel als het aankomt op handling, transport en montage.

Eenvoudige installatie

Het eenvoudige push-in systeem blijft gehandhaafd voor de plaatsing van de kanaalelementen. Invetten van de rubberen dichting vergemakkelijkt het plaatsen.